Novinky, akce a blog

Následujte nás na sociálních sítích.

Vepřové koleno

Udělejte si doma exkluzivní vepřové kolínko. Zde je náš recept na tuto opravdovou a poctivou delikatesu. 

Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložíme jej do pekáče a pokmínujeme. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu (kostičky či kolečka, lze použít i mraženou směs) a zbylou cibuli. Podlijeme množstvím vody a vložíme do vyhřáté trouby.

Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme.

Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem. Zapíjíme větším množstvím 12° piva. Přeji dobrou chuť

Otevírací hodiny

Po-Čt 11.00 - 23.00
Pá-So 11.00 - 24.00
Ne 11.00 - 23.00
Hotová jídla Po-Pá11.00 - 14.00

O nás

V roce 1996 se tato restaurace otevřela veřejnosti pod ne příliš osobním názvem microconsult vycházející ze jména zakladající společnosti.
čtěte více...